Fotovoltické prístrešky pre automobily

Automobily sú súčasťou našich životov už takmer 140 rokov a od svojho vzniku sa značne zmenil nielen ich technický a dizajnový vývoj, ale aj ich početnosť. V súčasnej dobe je bežné, že jednotlivec, či rodina vlastnia auto, dokonca hneď niekoľko. Má to mnoho benefitov, ako napr. rýchly presun, či komfort pri cestovaní, no na druhej strane vlastnenie motorového vozidla nie je bezproblémová investícia, pretože predstavuje záťaž nielen pre peňaženku, ale najmä pre životné prostredie. 

 

Motorové vozidlo = zodpovednosť.

Vlastný automobil je záväzkom, ktorý si vyžaduje osobnostné predpoklady a rešpekt k cestnej doprave, ale aj značné finančné prostriedky, ktoré sú vynakladané na kúpu, poistenie, opravu a tankovanie palív. Práve spaľovacie motory, ktoré fungujú vďaka benzínovému, či dieslovému pohonu sú v dnešnej dobe témou, ktorá sa rieši na medzinárodnej úrovni, nakoľko ich množstvo v premávke je vysoké a výrazne ovplyvňujú stav životného prostredia v dôsledku výfukových plynov, ktoré majú negatívny dopad na kvalitu ovzdušia, biodiverzitu a zmenu podnebia Zeme. 

 

Cestná premávka môže byť aj s nulovými emisiami. 

Elektromobily predstavujú revolúciu v cestnej doprave, vďaka neustále vyvíjajúcim sa eletromotorom a batériám, ktoré poháňajú vozidlo namiesto spaľovacieho motora. V tomto prípade nedochádza počas jazdy k úniku škodlivých látok do životného prostredia a ich prevádzka je tichšia,čím sa znižuje aj hlučnosť prepravy. Fungujú na princípe zabudovanej batérie, ktorá sa nabíja prostredníctvom nabíjacích staníc pre elektromobily vo verejnom priestore alebo domácich nabíjacích staníc. 

Fotovoltika nabije batériu elektromobilu vďaka energii zo slnka. 

Nabíjanie elektromobilu má svoje pravidlá, aby sa batéria s úložiskom energie čo najmenej znehodnocovala. Vo všeobecnosti platí, že by malo byť vyvážené rýchlonabíjanie a pomalé nabíjanie a elektromobil by mal byť chránený pred extrémami počasia súvisiacimi najmá s vysokými teplotami, či výrazným chladom, v prístrešku alebo garáži.

Pre domácnosti a malé podniky je výborným riešením nainštalovanie carportu, prístrešku, s vlastnou fotovoltickou elektrárňou, ktorá premieňa slnečné žiarenie počas celého roku na elektrickú energiu, ktorou dokáže nabíjať nielen elektromobil, ale prebytky energie využiť aj na chod domácnosti, či podniku. Vďaka tomu dochádza k šetreniu finančných prostriedkov, nakoľko elektrina potrebná na pohon sa vyrába z obnoviteľných prírodných zdrojov – slnka. 

Vlastný prístrešok pre elektromobil s fotovoltickou elektrárňou predstavuje moderný spôsob nielen starostlivosti o vlastný majetok, ale aj prístupu k životnému prostrediu a šetreniu financií. To, ako by mal prístrešok vyzerať je individuálne a každý si jeho návrh prispôsobí tak, aby mu vyhovoval tvar či farba, vďaka čomu predstavuje nielen funkčný, ale aj dizajnový prvok domácnosti, či prostredia zamestnávateľa.

 

Fotovoltické prístrešky pre vašu firmu alebo domácnosť

Zvažujete zavedenie fotovoltických prístreškov alebo carportu k vašej nehnuteľnosti? Alebo chcete podporiť ekologický spôsob pre vašich zamestnancov? Napíšte nám.