Klimatizácia, ktorá chladí, ale aj ohreje vaše priestory

Potreba chladenia je stará niekoľko tisíc rokov a jej uspokojenie bolo naplnené najčastejšie vonkajšími podmienkami, ako je napr. sila vetra. Situácia sa zmenila na začiatku 20. storočia v New Yorku, kde v dôsledku silných horúčav vznikla prvá elektrická klimatizačná jednotka založená na odvádzaní horúceho vzduchu. Najprv sa klimatizácie používali v pracovnom prostredí, neskôr vo vojenskom priemysle a nakoniec nastal „boom“ aj vo vzťahu k bežným domácnostiam. Pôvodne bolo vlastníctvo klimatizácie určitým spoločenským statusom, no dnes sa stáva bežnou súčasťou moderných domácnosti, rovnako ako práčka, či chladnička.

Dnes klimatizácia nielen chladí, ale aj hreje.

Cieľom vlastnenia klimatizácie je navodenie individuálnych tepelných podmienok v domácnosti, ale aj na pracovisku, čo súvisí s jej neustálym technickým napredovaním. Vďaka tomu sa stáva technológiou, ktorú je možno používať nielen počas horúcich, ale aj studených dní.  Jej celoročné využitie predstavuje ďalší posun k pohodliu, zdravšiemu vnútornému prostrediu a kvalitnému spánku.

Moderné chladenie a kúrenie dokáže využívať obnoviteľné zdroje energie.

Moderné klimatizácie dokážu chladiť, ohrievať priestor, ale zároveň aj šetriť energie a životné prostredie. Inovatívnym riešením sú napr. nástenné klimatizácie s technológiou Wind- Free, ktoré vďaka smart ovládaniu sú ľahko regulovateľné, a zároveň ukazujú spotrebu energií. Dokonca v prípade, ak je na stavbe  umiestnená fotovoltická elektráreň, dokážu využívať prebytky počas slnečných dní.

Chladenie a kúrenie bez narušenia dizajnu interiéru.

Priestor, v ktorom trávime svoj čas si snažíme upraviť podľa našich predstáv tak, aby sme sa cítili príjemne a neboli v ňom „rušivé elementy“. Aj napriek tomu, že nástenná klimatizácia vďaka svoju jednoduchému dizajnu zapadne kamkoľvek, pre mnohých môže predstavovať časť interiéru, ktorá nie je žiadaná. V tomto prípade je vhodným riešením stropné chladenie a kúrenie, ktoré je individuálne prispôsobené typu stavby a vďaka svojmu umiestneniu v strope nezasahuje do vnútorného usporiadania priestoru.

Klimatizácia bez negatívneho dopadu na zdravie.

Často sa stretávame s názormi o tom, aké negatívne vplyvy klimatizačných jednotiek sú na zdravie človeka. Súvisí to najmä s prievanom, ktorý dokáže narobiť komplikácie v prípade ak dlhodobo prúdi na rôzne časti ľudského tela. Inovatívne riešenia v podobe Wind- Free klimatizácie a stropného chladenia a kúrenia sú však bezprievanové a vďaka mikrootvorom rozptyľujú chladný alebo teplý vzduch rovnomerne po miestnosti. Okrem toho obsahujú filtre na prach a peľ, čo ocenia najmä alergici. 

Inovatívne formy chladenia a kúrenia zabezpečia tú správnu teplotu domova či pracoviska v akomkoľvek ročnom období, vďaka čomu bude interiér nielen príjemný, zdravší,  ale aj energeticky menej náročný.

Chladenie a ohrev priestoru v jednom?

Napíšte nám a my vám poradíme s vhodným riešením pre váš priestor.