Moderné chladenie stropom

Chladenie vnútorných priestorov sa v dnešnej dobe stáva čoraz častejšou požiadavkou nielen v domácnostiach, ale aj na pracoviskách, nakoľko teplé počasie každým rokom dosahuje vyššie hodnoty, ktoré sú v južných a západných oblastiach Slovenska dokonca porovnateľné s prímorskými letoviskami. Udržanie správnej teploty v interiéri, kde trávime čas, je veľmi dôležité nielen z pocitového, ale aj zo zdravotného hľadiska, nakoľko vysoká teplota môže spôsobiť prehriatie ľudského organizmu.

 

Kvalitné chladenie interiéru zabezpečia moderné technológie.

V prípade zabezpečenia chladenia domácnosti, či pracoviska za pomoci technológií,  je najčastejšie využívanou formou klimatizačná jednotka upevnená na stenu, ktorá je cenovo dostupná a existuje niekoľko jej variant. Mnohým ľuďom prekáža najmä prievan súvisiaci s chladením, avšak dostupné sú aj inovatívne riešenia v podobe WindFree klimatizácie, ktorá vďaka množstvu mikrootvorov pomaly rozptyľuje chladný vzduch.

 

Chladiaca jednotka nemusí obmedziť rozmiestnenie a vzhľad interiéru.

Stropné chladenie je modernou formou chladenia domácnosti a pracovísk za pomoci potrubia umiestneného v strope alebo pod ním, vďaka čomu nepredstavuje žiadne obmedzenie pre dizajn vnútorných priestorov. Chlad sa zo stropu šíri sálaním, čím vytvára komfortné, rovnomerne ochladzované prostredie bez pocitu prievanu. Veľkou výhodou stropného chladenia je jeho tichá prevádzka, energetická efektívnosť a fakt, že tento systém ponúka aj možnosť vykurovania.

Inštalácia stropného chladenia závisí od typu stropu v stavbe, do ktorej má byť umiestnené.

  • Železobetónový strop – potrubie je umiestnené v strope. V súčasnosti ide o najlacnejší spôsob riešenia stropného chladenia. Vhodné pre novostavby, kde sa odolné potrubie zalieva priamo do stropnej železobetónovej dosky. Pokiaľ by ste uvažovali so znižovaním stropov sadrokartónom, tento spôsob nie je možné využiť.
  • Umiestnenie pod omietku – potrubie sa umiestňuje pod pevný strop (napr.  železobetónový, či keramický) a prekryje sa omietkou. Vhodné pre novostavby, ale aj rekonštrukcie. Pokiaľ by ste uvažovali so znižovaním stropov sadrokartónom, tento spôsob nie je možné využiť.
  • Sadrokartónový strop – systém RAILFIX sa oplášti sadrokartónovými doskami. Výhodou je jeho jednoduchá inštalácia a flexibilnosť, vďaka čomu sa prispôsobí rozmiestneniu interiéru a svietidiel.

 

Stropným chladením s vysokým výkonom je možné chladiť aj priemyselné haly.

Systém stropného vykurovania a chladenia TKW profil ceiling cooling & heating je inovatívne, efektívne a ekologické riešenie určené pre domácnosti, kancelárie, ale aj priemyselné haly. Systém je vhodný pre novostavby, rekonštrukcie, aj pre šikmé podkrovné priestory a je založený na inštalácii špeciálnych TKW profilov, ktoré sa prekryjú sadrokartónom. Jeho využitie je naozaj veľmi široké a vysoko efektívne.

Chladenie stropom ponúka moderný spôsob ako si zabezpečiť komfortné a príjemné prostredie v interiéri bez toho, aby samotná technológia zasahovala priamo do dizajnu priestoru, v ktorom sa pohybujeme. Vďaka vlastnostiam ako je efektívnosť, energetická úspornosť, možnosť nielen chladenia, ale aj kúrenia a súmerný rozptyl chladu bez prievanu, predstavuje tú správnu voľbu na vytvorenie vhodného vnútorného prostredia počas celého roka.

Moderné chladenie stropom u vás doma?

Hľadáte moderné riešenie pre ochladenie vašich priestorov? Jedným z riešení môže byť aj stropné chladenie. Napíšte nám.