Smart technológie pre vykurovanie a chladenie vašej domácnosti

Za modernú domácnosť sa v súčasnosti nepovažuje len to, či sú bytové doplnky správne zladené, alebo bytová jednotka prebehla rekonštrukciou s nadčasovým dizajnom. Čoraz viac sa do popredia dostávajú technologické prvky domácnosti, ktoré sa neustále vyvíjajú s cieľom zabezpečiť pohodlie a komfort s čo najmenším zaťažením človeka. Vďaka inováciám v oblasti vedy a techniky je možné získať domov, ktorí dokážeme ovládať takmer kdekoľvek. 

Popularita smart zariadení neustále stúpa

Smart technológie, sú moderné inteligentné technológie, ktoré dokážu na základe automatizácie, konektivity a umelej inteligencie zjednodušovať každodenné fungovanie. Dnes poznáme množstvo smart produktov, ako napr. mobilný telefón, kávomat, práčka, televízor, či svetlá, ktorých fungovanie je založené na komunikácii medzi produktom a aplikáciou, ktorá je nainštalovaná v mobilnom telefóne, prostredníctvom ktorej dochádza k vysielaniu signálu a ovládaniu smart techniky. Vďaka tomu môžeme ovládať zariadenia prakticky kdekoľvek, pod podmienkou pripojenia na internet.

Inteligentná domácnosť dokáže sama vyhodnotiť návyky majiteľa

Smart zariadenia v súčasnosti dokážu pracovať nielen samostatne (ako napr. smart práčka), ale sú schopné vytvoriť akýsi vlastný „ekosystém“ v domácnosti, ktorý sa podieľa sa na tvorbe interiérových podmienok, ako je teplota, či vlhkosť. V tomto prípade sú na trhu moderné termostaty, klimatizácie, či vykurovacie zariadenia, ktoré môžeme ovládať na diaľku za pomoci aplikácie, v ktorej okrem pokynov môžeme sledovať aj spotrebu. Vďaka pripojeniu na internet je možné pripraviť domácnosť na náš príchod z práce, či dovolenky. 

Vykurovacia sezóna nemusí predstavovať strašiak pre rodinné financie

Pri vykurovaní sa najčastejšie stretávame s centrálnym vykurovaním ,ktoré je založené na rovnomernom odovzdávaní tepla v celej bytovej jednotke na základe merača, ktorý je umiestnený na určitom mieste. Avšak pre zdravý pohyb a odpočinok v domácnosti je potrebné prispôsobiť teplotu v jednotlivých miestnostiach, napr. pokiaľ v spálni má byť cca 19 , tak v detskej izbe cca 24. Inteligentné vykurovacie systémy však ponúkajú možnosť nastavenia individuálnych tepelných podmienok v miestnostiach, aj napriek tomu, že majú jednu centrálnu jednotku alebo aplikáciu, z ktorej sú nastavované.   Pri týchto zariadeniach dochádza k šetreniu energií, nakoľko neprehrievajú miestnosti, ktoré nechceme aby boli s vyššou teplotou a vďaka umelej inteligencii dokážu vyhodnocovať návyky majiteľa, čím vytvárajú domáce podmienky na mieru. 

Rovnako ako pri vykurovaní, aj pri chladení počas horúcich dní dokáže klimatizácia so smart technológiou byť jednoducho ovládateľná , energeticky úsporná a vytvoriť optimálne podmienky v domácnosti, ktoré si môžeme nastaviť kdekoľvek, ak máme pripojenie na internet.

Technológie dokážu podporiť zdravie celej rodiny

V zimných, či letných mesiacoch je častým problémom vzduch, ktorý v interiéri dýchame, pretože môže byť suchý, môže tam byť vlhko, alebo ak sa dlhšiu dobu doma nezdržiavame, príchod môže byť značne nepríjemný.  Rekuperácia vzduchu za pomoci centrálneho vetracieho systému dokáže pravidelne meniť vzduch, filtrovať z neho baktérie, či rôzne pele, a tým skvalitňovať život jednotlivca, ale aj celej rodiny. Vďaka inteligentnému systému vytvorí vhodné prostredie aj pre alergikov, starších ľudí a bábätká. 

 

Technológie pre domácnosti sa neustále vyvíjajú a ich cieľom je zjednodušiť život človeka a zefektívniť využívané zdroje energií. Vďaka mobilnej aplikácií je možné ovládať zariadenia na diaľku, sledovať ich spotrebu, dokonca vidieť hlásenie vzniknutej poruchy, čo ocení človek nielen doma, ale aj v čase odcestovania. Tým, že dokážeme ovládať aj teplo, vlhko, či výmenu (rekuperáciu) vzduchu na diaľku, dokáže byť domácnosť vždy pripravená na to, že po príchode bude v nej príjemné a zdravé prostredie. 

Potrebujete poradiť?

Napíšte nám a my vám poradíme s vhodným riešením pre váš priestor.