Tipy ako prežiť horúce leto

S blížiacimi letnými mesiacmi sa zväčšuje množstvo slnečného žiarenia, s čím súvisí zvyšujúca sa teplota. V posledných rokoch sme svedkami neustále narastajúceho počtu horúcich, až tropických dní a nocí, ktoré sa odrážajú aj v tom, ako sa cítime. Okrem pohodových okamihov pri vode, nám však do života vstupujú aj ťažkosti súvisiace s prehrievaním organizmu, ktoré majú priamy vplyv na fyzický stav človeka. Pravidelné ochladzovanie je dôležitou prevenciou pred vznikom zdravotných komplikácií súvisiacich s horúcim letným počasím.

U dospelého človeka voda tvorí 55% hmotnosti.

Voda je jedným zo základných konštrukčných prvkov v ľudskom organizme a práve počas horúcich letných dní dochádza k jej nadmernej strate. Preto prvým z typov ako zlepšiť svoje fyzické zdravie a užiť si teplé počasie naplno, je pravidelne dopĺňať tekutiny vo forme čistej pitnej vody, či ovocných a zeleninových štiav bez pridaného cukru.  Okrem udržania harmónie organizmu prispievajú aj k jeho ochladzovaniu, čo je významná prevencia pred zhoršením kvality spánku či záťažou srdca.

Medzi 10. – 16. hodinou sa snažte zostať v tieni.

Vyhýbanie sa priamemu slnečnému žiareniu predstavuje spôsob ako si poradiť aj s tými najnáročnejšími letnými dňami. Pri pobyte von je potrebné myslieť na účinný ochranný krém na pokožku, pokrývku hlavy a ľahké, vzdušné oblečenie. Pokožka je najväčší telesný orgán a potrebuje dýchať, vďaka čomu sa znižuje jej tepelný stres a udržiava sa harmonické prostredie v ľudskom tele.

Vnútorné prostredie môže byť cez leto rovnako horúce ako vonkajšie.

Tretím typom ako prežiť horúce počasie, je dbať na to, aby aj prostredie domácnosti, v ktorej žijeme bolo príjemné a udržiavalo si tú správnu teplotu. Súčasťou moderných domovov sú rôzne typy klimatizácií, ktoré sú prispôsobené veľkosti miestností, typu stavby, či individuálnym potrebám.  Prispievajú k celkovej rovnováhe organizmu, predchádzaniu chorôb súvisiacich s prehriatím a vďaka nim si človek dokáže vytvoriť komfortný priestor na základe vlastných preferencií. Inovatívne riešenia ponúkajú viacero možností regulácie teploty domácnosti ako je stropné chladenie, Wind-Free klimatizácia, či ekologická možnosť pasívneho chladenia využitím studničnej vody a energie zo zeme v oblastiach s dostatočným množstvom podzemných vôd.

Chýba vám klimatizácia v domácnosti? Napíšte nám.

Trápi vás vysoká teplota vo vašej domácnosti alebo firme? Vyberte si z nášho portfólia služieb.